Příspěvková organizace Moravskoslezského kraje

Rozhoduje správná teplota a čepice

13.12.2019

Rozhoduje správná teplota a čepice

Na pracovišti našich kuchařů a číšníků v Restauraci a kavárně jsme měli možnost přivítat odborníka na čepování piva pana Jakuba Šrubaře, který cestuje po republice s projektem Pivní akademie.

Žáci měli možnost seznámit se s tím, co je na čepování a celkové péči o pivo dobře a co špatně. Základem správně ošetřeného piva je čistá, mokrá a vychlazená sklenice a co se týče čepování, nejvíce o práci výčepního prozradí pěna. Velmi důležité je, jak pivo do sklenice dopravíme a zda uděláme všechno pro to, aby si pivař mohl vychutnat takové, jaké uvařili sládci v pivovaru.


Žáci si mohli techniku čepování vyzkoušet a byli důkladně proškoleni. Všem se toto školení moc líbilo, nabyté zkušenosti budou později realizovat v praxi.

zpět na aktuality


SOCIÁLNÍ MÉDIA

SPONZOŘI A SOCIÁLNÍ PARTNEŘI STŘEDNÍ ŠKOLY

AWT
BM servis a.s.
Hodinový vnuk
Město Bohumín
Bonatrans
Bospor
Danter
Demontstav
Epson
Gigatech
Elektro Thermitron
Kofola
Maxion Wheels
Progres Hefner
Rockwool
Superprojekt
Viadrus
ŽDB